Domaine de Puychene voor een verblijf voor twee

Domaine de Puychene charmante vakantiewoning met zwembad in het zuiden van Frankrijk voor een verblijf voor twee

Charmante huisjes in de Aude met zwembad:

In de Languedoc, tussen Narbonne en Carcassonne, biedt het landgoed Puychene charmante huisjes in een oud gerestaureerd wijndomein.

Vanuit onze charmante huuraccommodaties kunt u genieten van de diversiteit aan activiteiten en het landschap van het departement Aude, evenals van het rijke en gevarieerde erfgoed van het aangrenzende departement Hérault. Het prachtige stadje Béziers ligt op 35 minuten van onze charmante huisjes.

Er zijn veel activiteiten te ontdekken rond onze huisjes met zwembad tussen Narbonne en Carcassonne: de landschappen lenen zich voor prachtige wandelingen te voet of met de fiets en de zee is zo dichtbij…

U kunt vanuit onze charmante huisjes elektrische of fietstochten maken met behulp van de uitrusting van een professioneel verhuurbedrijf in de buurt en waarvan u de contactgegevens aan ons doorgeeft. Wij raden zeer mooie circuits aan tussen kanaal en kreupelhout of richting prachtige dorpen zoals Minerve. U kunt ook de tijd nemen voor een pauze op de goede adressen die wij u aanbevelen.

Charmante vakantiewoningen:

Er zijn vele historische bezienswaardigheden te bezoeken: de stad Carcassonne, de kastelen van de Katharen, de abdijen (met name de abdij van Fontfroide), de pittoreske dorpjes zoals Minerve, Lagrasse, Termes…

In Narbonne in de Aude en onze nabijgelegen charmante huisjes ligt de geschiedenis binnen handbereik:

Narbonne (14 kilometer van onze gites) is bereikbaar met de TGV vanuit Parijs, Lyon en vele andere Franse en buitenlandse steden. U zult het historische erfgoed van deze stad kunnen ontdekken, in het bijzonder het zeer rijke Romeinse verleden.

U kunt bijvoorbeeld tijdens een groepsbezoek of tijdens een privérondleiding het nieuwe Romaanse museum “Narbo Via”, gebouwd door Norman Foster, bezoeken.

De rijkdom van het historische erfgoed en de reconstructies ervan laten u beseffen wat de invloed van deze hoofdstad in de Romeinse tijd zou kunnen zijn geweest. De haven was een van de drukste in de Middellandse Zee, een plaats van import en export van de destijds noodzakelijke producten, met name amforen.

In onze charmante huuraccommodaties met zwembad:

In het hart van een klein authentiek dorpje in de Aude, gelegen tussen Carcassonne en Narbonne, biedt Domaine de Puychene u een rustige plek om te ontspannen in een bosrijke tuin.

Elk charmant huisje heeft een eigen privéterras in een bloemrijk park dat bestaat uit vele mediterrane soorten, u zult zich er thuis voelen. Buiten de schoolvakanties is deze plek echt bevorderlijk voor rust, contemplatie, luisteren naar vogelgezang (we zijn op de route van de grote migraties) maar ook lezen bij het zwembad.

In september, oktober, april, mei kunt u genieten van een verwarmd zwembad dat midden op ons landgoed tot uw beschikking staat.

Deze bestaat uit 10 charmante huisjes waar meerdere koppels kunnen komen, met vrienden zonder hetzelfde huis te delen. Iedereen kan gemeenschappelijke momenten beleven en de privacy behouden als hij dat wenst.

Onze charmante huisjes met zwembad liggen vlakbij het Canal du Midi:

Het Canal du Midi ligt op minder dan twee kilometer afstand, het is een architectonisch erfgoed dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het werd in de 18e eeuw gebouwd door Pierre Paul Riquet en was na het Paleis van Versailles de grootste bouwplaats in Frankrijk.

Het is 240 km lang en we ontdekken 65 sluizen, waaronder de 9 sluizen van Fonseranes-les-Béziers (dicht bij onze charmante huisjes, die destijds het vervoer van goederen toestonden. Tegenwoordig is het Canal du Midi een vlaggenschipbestemming voor rivieren toerisme in Frankrijk.

U kunt vanuit onze charmante huisjes naar het jaagpad lopen en daar wandelen. U kunt zich ook verfrissen en eten in de restaurants die verspreid liggen, of genieten van een boottochtje.

De gastheren van dit charmante landgoed geven uitstekend advies:

Zij kunnen u tijdens uw verblijf begeleiden bij de vele sportieve en culturele activiteiten, maar ook op het gebied van gastronomie en kelderbezoeken en proeverijen om de diversiteit van het oenologische erfgoed van de Aude te ontdekken.

Gastronomie dichtbij onze vakantiewoningen met zwembad:

Verschillende restaurants met Michelinsterren kunnen uw verblijf verrijken:

3 sterren: L’Auberge du Vieux Puits in Fontjoncouse door Gilles Goujon
2 sterren: Maison Saint Crescent van Lionnel Giraud in Narbonne, La table van Franck Putelat in Carcassonne
1 ster: Le Grand Cap in Leucate, chef-kok Erwan Houssin, La Table in Assignan, chef-duo Stéphan Paroche, Justine Viano, La Barbacane in Carcassonne, chef-kok Jérôme Ryon, l’Alter/native in Béziers, chef-kok Gilles Goujon, La Mécanique De monteurs van de gebroeders Bonano in Colombière sur Orb

Maar zij kunnen u ook naar zeer goede en kwalitatieve adresjes buiten de gebaande paden leiden. Uw gastheren luisteren naar u en kunnen indien u dat wenst een reservering maken.

Ons charmante landgoed met zwembad ligt tussen de Hérault en de oostelijke Pyreneeën:

De nabijheid van grote steden in het zuiden, zoals Perpignan, Bézier en Montpellier, maakt het ook mogelijk om de geneugten tussen stad en platteland te variëren. Maar ook middelgrote steden als Pézenas, Collioure die zeer gevarieerde architectonische perspectieven bieden, Narbonne Carcassonne. Op verzoek kunnen er rondleidingen worden georganiseerd.

Uw rustige verblijf met z’n tweeën of met vrienden zal des te charmanter zijn als het plaatsvindt in september, april, mei, juni…

In het hart van ons landgoed, ideaal gelegen tussen Narbonne en Carcassonne

We verwelkomen u met vreugde en met de wens om de kennis die we hebben over ons grondgebied te delen, van de Hérault tot de Pyrénées Orientales, tussen zee en bergen (Narbonne, Carcassonne), tussen platteland en historische steden (Montpellier Béziers, Pézenas, Perpignan, Collioure …

Charme, rust en elegantie liggen binnen uw bereik, laat u meeslepen….

Vorig bericht
Canal du midi by bike