We werden verleid door het Domaine de Puychêne, een voormalig wijndomein, ideaal gelegen in een dorp in de Aude (Saint-Nazaire d’Aude), een paar minuten van het Canal du Midi, tussen Corbières en Minervois, dicht bij het zeer mooie stad Narbonne en een paar kilometer van de Middellandse Zee. Wij bieden verhuur van huizen en villa’s met privétuinen. Het domein is gemakkelijk bereikbaar met de trein (Parijs is vier en een half uur en het treinstation van Narbonne is ongeveer 20 minuten van het Domaine), het vliegtuig (luchthavens van Montpellier, Béziers, Carcassonne, Perpignan, Girona, Barcelona) of de weg (de snelwegen A9 en A62 zijn ongeveer 20 minuten van het Domaine). Tijdens uw wandelingen wordt u overweldigd door de schoonheid van de natuurgebieden en door de rijkdom van het culturele en oenologische erfgoed van de Languedoc Roussillon waar de zon 300 dagen per jaar schijnt.

We werden verliefd op het Domaine, de charme van de 19e eeuwse architectuur, de toren en de oude duiventil, de oude stenen bijgebouwen, de smeedijzeren poorten en het beboste park. De sfeer die deze adellijke residentie uitstraalt is eenvoudig, elegant en rustgevend. In het verleden produceerden de chatelains er wijn en de pasgetrouwden van het dorp lieten hun foto’s maken onder de prachtige 300 jaar oude eik, een symbool van een lang leven. Deze majestueuze eik en de bron van het Domaine hebben ons zijn naam geïnspireerd : PUYCHENE. Het is een geweldige plek om te wonen.

Met de hulp van een architect hebben we het met zorg gerenoveerd, met behoud van de oude wijnvaten, de stenen gevels, de duiventil in de toren, de oude terracotta tegels, de balken, de open haarden. Onze 10 huizen en villa’s zijn ontworpen om u, in een groene en rustige omgeving, comfortabele, functionele en warme vakantieplekken te bieden, zoals een gezinswoning, met een zwembad om u te ontspannen en op te frissen. Elk huis en elke gîte, bestaande uit een begane grond, een eerste verdieping en een privétuin, heeft zijn eigen karakter, zijn eigen meubilair en is zorgvuldig ingericht voor uw comfort.

We hebben, met een in 2004 gekozen tuinarchitect “Meilleur Ouvrier de France en Arts des Jardins” (onderscheiding toegekend door collega’s aan de beste ambachtslieden in Frankrijk), tuinen gecreëerd die gevarieerde, kleurrijke en geurende soorten samenbrengen die het hele jaar door een bloemige atmosfeer bieden.  Gepassioneerd door mediterrane planten, werd ze verliefd op ons project.

Tussen twee uitstapjes door kunt u ontspannen bij het zwembad van het Domaine, een plek van ontspanning en gezelligheid. Uw kinderen zullen in alle veiligheid met hun leeftijdgenoten spelen en zwemmen, met het terrein gesloten en het zwembad beschermd. Uw auto wordt geparkeerd op een privéparking binnen het domein.

Ons eigendom is gelegen in Saint-Nazaire d’Aude, een authentiek dorp in de Languedoc Roussillon dat een warme sfeer heeft behouden met zijn café en schaduwrijk terras, bakker, kruidenierswinkel, postkantoor en kiosk dicht bij het veld. Met familie of vrienden ga je te voet, drink je iets of doe je boodschappen terwijl je de tijd neemt om te leven.

Op ongeveer 2 kilometer van het Domaine vindt u supermarkten en een apotheek. Ook in Narbonne en in de nabij gelegen dorpen kunt u naar vele markten gaan om regionale producten te proeven (vis, zeevruchten, olijven, tapenades, honing, kazen, etc.). Vanuit ons huisje bereikt u gemakkelijk de oevers van de Canal du Midi via een nabijgelegen onverharde weg, om te wandelen, hardlopen of fietsen.

Je brengt een afwisselende vakantie door, want in onze zonnige regio vind je veel activiteiten voor jong en oud. Vanuit ons landgoed kunt u vele interessante plekken bezoeken: de Languedoc-regio biedt een veelheid aan activiteiten en uitzonderlijke sites die uw vakantie onvergetelijk zullen maken. U zult volop genieten van uw vakantie: nautische activiteiten op de stranden van de Middellandse Zee (board, paddle, kitesurf …) historische sites (stad Carcassonne, Katharenkastelen, abdijen van Fontfroide, middeleeuwse dorpjes Lagrasse en Minerve, …) , fietsen tussen het kreupelhout, musea van Narbonne, oude straten van Montpellier, Pézenas of Collioure, wijn proeven en kopen direct op de landgoederen zonder alle restaurants te vergeten die op u wachten in de dorpen, aan zee of aan de oevers van de Canal du Midi

En waarom zou u uzelf niet trakteren op een uitje naar Spanje, de grens ligt op slechts honderd kilometer afstand?

We verwelkomen u graag en delen met u de liefde voor onze prachtige mediterrane regio in Zuid-Frankrijk. Wij staan ​​tot uw beschikking om u te adviseren en begeleiden zoals u dat wilt.

Onze prioriteit zal het succes van uw vakantie zijn!

We kijken er naar uit u te zien.